به گزارش خبرنگار مهر، موسی صابری صبح پنج شنبه در جمع خبرنگاران، با اشاره به آغاز طرح جلوگیری از ورود زودهنگام دام به مراتع خراسان شمالی، اظهار کرد: برای جلوگیری از ورود دام غیر مجاز به مراتع استان، کشیک شبانهروزی و استقرار پاسگاهها از اواسط فروردینماه هر سال آغاز میشود و تا ۷۵ روز به طول میانجامد و در این مدت ماموران به طور شبانهروزی در مراتع موجود و مسیرهای مورد نظر گشتزنی میکنند.
وی اضافه کرد: با وجود گرم شدن هوا و سریع سبز شدن مراتع نسبت به سالهای قبل، مانند هر سال تا اول خرداد ماه از ورود دام به مراتع شهرستان جلوگیری خواهد شد.
صابری با اشاره به پروانههای صادره چرای دام گفت: نزدیک به یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد دامی مجاز به چرا در سطح مراتع استان را دارند که امیدواریم با کنترل ورود دام به خصوص دام عشایر که به مناطق ییلاقی میآیند، بتوانیم از افزایش این میزان چرای دام در مراتع استان جلوگیری کنیم.
وی جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از رواناب و سیلاب، ایجاد فرصت برای رشد و بذر دهی گیاهان مرتعی، تقویت سفره آبهای زیر زمینی، آبدهی بیشتر چاهها، تعدیل هوا، تولید اکسیژن و ایجاد فضایی برای گردشگری را از اهداف اجرای این طرح برشمرد.
صابری میزان علوفه برداشتی از مراتع خراسان شمالی در سال های ترسالی را حدود ۲۴۰ هزار تن اعلام کرد که نیمی از این ظرفیت امسال مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: برای اجرای موفق طرح مدیریت چرای دام و برقراری تعادل باید میزان ورود دام به مراتع استان در سال زراعی جاری به طور جدی كنترل و پیگیری شود.
به گفته صابری در صورت كمبود بارندگی بهاره و احتمال كاهش علوفه تولیدی، دامداران استان باید علوفه مورد نیاز برای دام خود را از سایر بخش ها تامین کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی سطح ممیزی مراتع استان را تاكنون حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار هکتار اعلام کرد که یک میلیون و صد هزار واحد دامی و ۲۷ هزار و ۵۰۰ خانوار دامدار مجاز به چرای دام های خود در این گستره هستند.
نظر شما